Zeytinyağlı Taze Börülce

Merhaba herkese!
Bütün hafta aynı yemekleri döndüre döndüre yapmaktan sıkılınca elim hep zeytinyağlı tariflere gidiyor. Hem çok hızlı, hem sağlıklı seçenek benim için taze börülcedir. Ya da taze fasülye. İkisinin de tarifleri birebir aynı :) 
Aşağıdaki miktarlar ile yaptığımda yemek 4-5 kişilik.
Letz go.

Malzemeler 

  • 1 kg taze börülce
  • 1 adet büyük domates
  • 1 ade orta boy kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2-3 tane sarmısak (tercihe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası (tercihe bağlı)

Yapılışı

Börülcelerin başlarını ve kılçıklarını ayıklayıp ikiye veya üçe bölüyoruz. Daha sonra yıkayıp kenara alıyoruz.
Soğanları yemeklik doğruyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup yemeklik doğruyoruz.
Sarmısakları soyup dilimliyoruz.
Zeytinyağını büyük bir tancereye alıp, soğanları kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi değişmeye başladığında salçayı ve sarmısakları ekliyoruz ve bir iki çevrim daha karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, domatesi ekliyoruz. Bir kaç kez karıştırıp börülceleri de ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
Daha sonra suyumuzu ilave ediyoruz (su, börülcenin üstünü geçmesin, çok sulu olur. Tencerenin yarısından biraz fazlası yeterli olur).
Şşekerimizi de ilave ederek tencerenin kağağını kapatıyoruz. Ocağın altı orta ateşte olsun. Su kaynadığında kısık ateşe alabilirsiniz.
Börülcenin pişme süresi yaklaşık 15dk dır. Pişip pişmediğini arada kontrol ediniz.

Bu yemeği soğuk tüketmeyi unutmayın! :)


                                              Afiyettooo!


Yorumlar