Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Selam herkesee !

Geleneksel bir tarifle karşınızdayız :)

Uğur'dan önce biliyordum desem yalan olur, tarif Antakya'dan. Ama bir pilav her ana yemeğin yanına bu kadar mı güzel gider. Bir bulgur bu kadar mı lezzetli olur! Şöyle diyim, ana yemek olarak bile arada gider yani.

Çok uzatmıyorum ve bu lezzet abidesinin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler 

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı

Öncelikle mercimeğimizi 3 su bardak su ile bir tencere içerisinde haşlıyoruz. Buradaki önemli nokta, mercimeği çok haşlamamak. Mercimekler diri kalmalı, bu nedenle arada kontrol edin. 
Mercimekler istedğimiz dirilikte haşlandığında tencerede kalan suyu dökmüyoruz ve üzerine bulgurumuzu ekliyoruz.
Daha sonra tencereye, mercimekli bulgurumuzun üzerini 1 parmak geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz. Ancak pişerken arada kontrol edin, su az gelirse azar azar su ilavesi yapın.

Bulgurumuz demlenirken, yemeklik doğranmış soğanımızı, zeytinyağımızı koyduğumuz bir tava içerisinde, orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar karamelize olduğunda altını kapatıyoruz.

Bulgurumuz da piştiğinde, kavrulmuş soğanımızı bulgur ile iyice harmanlıyoruz.

İşte bu kadaar!

                                                               Afiyetto!


Yorumlar