Çıtır Granola



Merhabalar!

Öncelikle, granola nedir?
Granola, marketlerde satılan muesli ile çok karıştırılıyor. Müsli, raflarda diyet ürün niyetine satılsa da, tabi çoğu üründe de olduğu gibi içine ekstra şeker ve koruyucu katılıyor. Hele de içinde mısır gevreği (!) olanları aman diyim diyet yapıcam diye almayın, onlar direkt işlenmiş şeker kaplı.
Müslideki içerikler pişmiş değil, granolayı ise pişiriyoruz. Üşenmeyin ve lütfen granola yapın :) Böylece çıtır çıtır, 5 dakikada çok lezzetli bir  kahvaltı edebilirsiniz.

Ayrıca sütle ve üzerine taze meyve ekleyerek de mükemmel bir ara öğün elde edebilirsiniz!


Ee o zaman.

Letiz go.

Malzemeler (3-4 porsiyon için)


  • 2 bardak yulaf
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • Dilediğiniz kadar yemiş (ben çiğdem içi, fındık, badem ve ceviz kullandım)
  • 1 bardak dolusu küçük doğranmış kuru meyve
  • Yarım bardak hindistan cevizi
  • Bir tutam tuz
  • Toplamda bir çorba kaşığı tatlandırıcı öğe (ben keçiboynuzu tozu ve pekmez kullandım)
    Not: vanilya gibi kuvvetli bir özüt kullanacaksanız 1 çay kaşığı yeterli!)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı veya hind. cev. yağı

Yapılışı


Önce kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Daha sonra bal, pekmez ,yağ gibi sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice harmanlayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve granolayı tepsiye güzelce yayın.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. Benim fırınımla 15 dk da oldu, bazılarında 30 dk da oluyor, kontrol edersiniz. (Tepsiyi çok yukarıya koymayın, yemişler yanmasın)
Bu arada pişmeden fırının kapağını açıp şöyle bir kere karıştırabilirsiniz.

Soğuyunca kavanozda saklayın, hava almasın, çıtır kalsın :)

Çıtır granolanızı sütle yemeyi unutmayın!


Afiyet olsuunn..








Yorumlar