Fırında Kabak Mücveri





Siz de mi yaza hazırlanıyorsunuz? Artık kızartma yemek istemiyor musunuz? Peki kızartma yememek mücver yemeye engel mi?

TABİİKİ HAYIR! :)

Kabaksevengillerdenseniz , hepinizi şööyle şu tarafa alayım. Sürekli yaptığım bir tarif bu.
'Imın bin kıbık yimim'cilere de fikrini değiştirtir bu tarif, demedi demeyin.

Bir de çok pufidik ve şekersiz bi pankek tarifi de yolda..

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 yumurta
  • Birer tutam maydanoz, dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pul biber, karabiber, az kimyon
  • 1 yemek kaşığından az yoğurt 
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tercihe göre, 3 diş sarmısak

Yapılışı

Kabakları soyun, rendeleyin ve avuç avuç iyice sıkın. Gerekirse 2- 3 tur sıkın tamamen suyu çıkana kadar. Yoksa özellikle buradaki gibi fırın tariflerinde içi pişmez :) Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp az yağda kavurun. Sarmısakları rendeleyin. Soğanlar ölmeye başlarken altını kapatıp soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kapta çırpın ve bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.




Size cıvık geldiyse 1 yemek kaşığı daha un ekleyin.

Bor cama, yada tepsiye yağlı kağıt serin. 180 oC önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirin. Ben 15inci dakikada açıp bıçakla derin derin çizdim, içi iyice pişsin diye.


Servis ederken sarmısaklı yoğurt ve çörek otuyla cidden çok lezzetli oluyor..

AFİYETTOOO






Yorumlar