Akdeniz Usulü Karnıyarık (Vejetaryen)





Selamlar. Zeytinyağından vazgeçmemek için, yeni bir tarif. Vejetaryen karnıyarık mı olur! demeyin, oluyor. Zira özellikle yakın çevremde o kadar çok vegan ve vejeteryen insan varki, vegan olmayan bir yemek önüme geldiğinde sürekli kafamda ''bunu nasıl vegan yaparım'' diye tarifler türetiyorum. :))
Kızartmak da yok. Patlıcanları biraz şişman seçseniz daha iyi olur :)

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 paprika biberi
  • 6 adet ceviz
  • Beyaz peynir
  • Zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
  • 3 diş sarmısak
  • Çörekotu
  • Kimyon, kara biber, kırmızı pul biber

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp pijamalı soyun. Fırça yardımıyla patlıcanları iyice yağlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside 20 dakika  200 derece fırında pişirin. 
Piştikten sonra ortalarını yarıp 5 dakika daha fırına verin. Bu arada soğanı, sarmısağı, biberleri ve domatesin kabuğunu soyup ufak küpler halinde yemeklik doğrayın. 
Biraz zeytinyağı döktüğünüz tavada, küpler halinde doğradığınız her şeyi soğanlar ölene kadar kavurun. Cevizleri de küçük parçalara ufalayıp karışıma ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyin. 
Kenarda her bir patlıcan için ince bir dilim beyaz peynir kesin. ve küçük küçük doğrayın. Pişen patlıcanları ortadan ikiye yarın ve içini birazcık çıkartın. 
Çıkarttığınız içi de küçük doğrayıp iç karışıma ekleyin. 
Yardığınız her bir patlıcanın iç tabanına, bir dilim peynirin yarısını serpin ve hazırladığınız içi, patlıcanın içine dolana kadar ekleyin. Üstüne peynirin kalan yarısını serpin ve en son da çörek otu serpin.

Yağlı kağıtta 200 oC 'de 35 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurt ile servis edin..


Afiyetto !




Yorumlar