Muzlu Çilekli Chia Puding



Selamlar! Çok basit ve lezzetli bir tarifle karşı karşıyayız. Pişirilmeyen bir puding. Burada Chia'nın jelleşmesi özelliğinden faydalanıyoruz. Chia daki aşırı lif içeriği nedeniyle bu tarifin ''2 porsiyon'' olduğunu yani 2 günde tüketilmesi gerektiğini hatırlatayım.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt (tercihen az yağlı, hatta yağsız) 
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu 
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu 
  • 1 adet yerli muz yada yarım ithal muz (büyükse yarım tabi) 
  • 5 tane çilek

Yapılışı

Çilekler küçük küçük doğranır, isterseniz robottan da geçirebilirsiniz. Muz robottan geçirilir. Robot yoksa sütün bir kısmını ılıtıp muzu onunla kasede ezin. Bütün malzemeler, muz iyice eriyinceye kadar bir kapta çırpılır ve dolaba konur. 10 dk. da bir 3 kere karıştırılır. Ağzı kapalı bir kavanozda en az 5 saat buzdolabında jelleşmesi ve puding kıvamına gelmesi beklenir. 2 günde hüpletilir.. Spor sonrası için mükemmel düşük kalorili bir tatlı.

           Afiyettooo

  




Yorumlar