Fırında Kolay Balık


Merhaba herkese!
Tavuğu azalttık azaltalı balığa oldukça abanıyoruz evde. Omegalı omegalı.
 Özellikle balık yapmaya üşenen arkadaşlarımıza gelsin bu tarifimiz. Çünkü en ''ay ben beceremeeeğm'' diyenlerin dahi kolaylıkla yapabileceği bir tarif (sadece 3 malzemecik kullanarak  ve evi kokutmadan!)

Malzemeler

  • 3 adet levrek ya da çipura veya orta boy herhangi bir balık
  • 1 -2 adet patates 
  • 1 adet kuru soğan 

Yapılışı

Balığa ellerimizi sürmüyoruz, pullarını ve içini Uğur'a iyice temizleyip yıkatıyoruz.
Ama patatesleri biz soyup, yuvarlak olarak yada elma dilimleri şeklinde çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Soğanı 6 parçaya bölüyoruz
Patatesleri yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizin ve çok az zeytin yağı ve tuza bulayın, üstlerine balıkları yerleştirin. Balığın da üstüne azıcık zeytinyağı ve içine de tuz serpin. Soğanları tepsiye dağıtın. 200 oC'de 25-30 dk kadar altı ve üstü yanan fırında pişirin.

Yanına turp ve roka salatası...mmm.:D

Afiyetto!

Yorumlar